Poistné podvody - Rácz, Pavel (2015)
Diplomová práca je zameraná na analýzu problematiky poistných podvodov. V úvodných kapitolách oboznamuje čitateľa práce so samotným pojmom poistný podvod, s legislatívnou úpravou v Českej republike, s členením poistných podvodov a so spôsobmi, ako je možné proti takémuto podvodnému jednaniu bojovať. Praktická časť práce je primárne zameraná na štatistickú a ekonometrickú analýzu výšky odhalených poistných podvodov za roky 2007-2014. Použitím ekonometrickej analýzy v programe Eviews je vybraný najvhodnejší model pre časovú radu, na základe ktorého sú konštruované predpovede na roky 2015 a 2016. V samotnom závere práce je uvedená ekonomická interpretácia empirických a predpovedných hodnôt.