Poistné podvody - Rácz, Pavel; Ducháčková, Eva, 1958-; Oborilová, Mária; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práca je zameraná na analýzu problematiky poistných podvodov. V úvodných kapitolách oboznamuje čitateľa práce so samotným pojmom poistný podvod, s legislatívnou úpravou v Českej republike, s členením poistných podvodov a so spôsobmi, ako je možné proti takémuto podvodnému jednaniu bojovať. Praktická časť práce je primárne zameraná na štatistickú a ekonometrickú analýzu výšky odhalených poistných podvodov za roky 2007-2014. Použitím ekonometrickej analýzy v programe Eviews je vybraný najvhodnejší model pre časovú radu, na základe ktorého sú konštruované predpovede na roky 2015 a 2016. V samotnom závere práce je uvedená ekonomická interpretácia empirických a predpovedných hodnôt.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses