Distribuční úlohy a jejich implementace v Excelu - Janitor, Kristián (2015)
Táto práca sa zaoberá dopravným kontajnerovým problémom a obecným priraďovacím problémom, ktoré sú súčasťou distribučných úloh. Kontajnerový dopravný problém má rozsiahle využitie v praxi najmä v odvetví logistiky a obecný priraďovací problém je základom pre distribučne úlohy s mnoho možnými modifikáciami. V prvej časti sa práca venuje pojmu lineárne programovanie, ďalej konkrétne distribučným úlohám. Druhá časť je venovaná implementácii týchto typových úloh do rozhrania MS Excel a Visual Basic. Cieľom práce je zoznámiť čitateľa s lineárnym programovaním, poukázať na jeho praktické využitie a využiť tieto poznatky pre implementáciu v rozhraní VBA vytvorením aplikácie.