Hodnocení kalkulačního systému konkrétního podniku a návrh na jeho zlepšení - Uttendorfská, Klára (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou kalkulace nákladů. Cílem práce je zhodnotit současný kalkulační systém vybraného zemědělského podniku a navrhnout řešení vedoucí k jeho zlepšení. Diplomová práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou v několika podkapitolách popsány základní poznatky týkající se dané problematiky. V praktické části je nejprve stručně charakterizováno odvětví zemědělství, následně představen analyzovaný podnik a popsán jeho kalkulační systém. V závěru praktické části jsou navrhnuta opatření vedoucí ke zlepšení současného stavu kalkulačního systému vybraného podniku.