Historická komparativní analýza vztahu mezi pravidly účetního výkaznictví a daňovými pravidly - Mikyska, Petr; Skálová, Jana, 1967-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práce se zabývá vztahem mezi daňovými pravidly a pravidly účetního výkaznictví. Analyzovány jsou zde jak argumenty pro oddělenost daných systémů, tak argumenty pro konvergenci systémů. Zobrazeny jsou i různé přístupy k měření vztahu mezi daňovými pravidly a pravidly účetního výkaznictví. Analýza vazby mezi daňovými a účetními předpisy v České republice je provedena na základě metody dle Lambové, Nobese a Robertse, která umožňuje mezinárodní srovnání. Výsledky naznačují, že Česká republika se ve vztahu mezi daňovým systémem a systémem účetního výkaznictví přiklání k zemím kontinentální Evropy, které jsou charakteristické propojeností mezi danými systémy.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses