Vnitřní kontrolní systém z pohledu auditora - případ mezinárodní společnosti - Flešár, Martin (2015)
Vnitřní kontrolní systém společnosti je soustava procesů, činností a opatření, které zavedl management společnosti, a jsou prováděny všemi zaměstnanci za účelem dosažení stanovených cílů v různých oblastech fungování podniku. Cílem této práce je popsat jaký má význam vnitřní kontrolního systému pro externího auditora při provádění auditu a na praktickém příkladu zdokumentovat jednotlivé kroky vedoucí k jeho vyhodnocení a otestování. Diplomová práce se opírá o Integrovaný rámec vnitřní kontroly vydané organizací COSO, který představuje mezinárodně uznávaný koncept v této oblasti, a o mezinárodní auditorské standardy ISA, které stanovují podmínky realizace externích auditů v České republice.