Vnitřní kontrolní systém z pohledu auditora - případ mezinárodní společnosti - Flešár, Martin; Pelák, Jiří, 1977-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Vnitřní kontrolní systém společnosti je soustava procesů, činností a opatření, které zavedl management společnosti, a jsou prováděny všemi zaměstnanci za účelem dosažení stanovených cílů v různých oblastech fungování podniku. Cílem této práce je popsat jaký má význam vnitřní kontrolního systému pro externího auditora při provádění auditu a na praktickém příkladu zdokumentovat jednotlivé kroky vedoucí k jeho vyhodnocení a otestování. Diplomová práce se opírá o Integrovaný rámec vnitřní kontroly vydané organizací COSO, který představuje mezinárodně uznávaný koncept v této oblasti, a o mezinárodní auditorské standardy ISA, které stanovují podmínky realizace externích auditů v České republice.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses