Veřejné zakázky malého rozsahu u obcí a krajů - Müller, Šimon (2015)
Hlavním tématem práce jsou veřejné zakázky malého rozsahu. Veřejné zakázky malého rozsahu jsou z legislativního i praktického hlediska velice odlišné od nadlimitních a podlimitních veřejných zakázek. V práci je vymezen jejich význam a odlišnosti právě od nadlimitních a podlimitních veřejných zakázek. Práce se zaměřuje na veřejné zakázky malého rozsahu u obcí a krajů, jak z celkového hlediska, tak i na příkladu konkrétní obce. Na základě zvoleného výběru obcí jsou veřejné zakázky malého rozsahu porovnávány z více hledisek. Jelikož nejsou veřejné zakázky malého rozsahu centrálně evidované, práce se snaží o zjištění poměru veřejných zakázek malého rozsahu na celkovém objemu veřejných zakázek u obcí a krajů.