Optimalizace výroby bylinných produktů - Skálová, Markéta (2015)
Tématem této bakalářské práce je optimalizace výroby bylinných produktů firmy Zpátky k bylinám. Tato firma se zabývá výrobou domácích mastí, krémů, tinktur a čajů. Vyrábí se velké dávky směsí, které se dále rozdělují do příslušných kelímků, lahviček a sáčků. Hlavním cílem je sestavit model, pomocí kterého se nalezne optimální struktura výroby s cílem maximalizovat zisk. Dále pak zjistit, zda je výhodnější vyrábět malá či velká balení. Jelikož chce výrobce pro své zákazníky zachovat možnost volby velikosti balení, stanovil podmínky udávající, v jakém poměru mají být velká a malá balení zastoupena. Dílčím úkolem je popsat problematiku celočíselného výrobního plánování s omezenou výrobou.