Optimalizace výroby bylinných produktů - Skálová, Markéta; Sekničková, Jana; Kobzareva, Maria; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tématem této bakalářské práce je optimalizace výroby bylinných produktů firmy Zpátky k bylinám. Tato firma se zabývá výrobou domácích mastí, krémů, tinktur a čajů. Vyrábí se velké dávky směsí, které se dále rozdělují do příslušných kelímků, lahviček a sáčků. Hlavním cílem je sestavit model, pomocí kterého se nalezne optimální struktura výroby s cílem maximalizovat zisk. Dále pak zjistit, zda je výhodnější vyrábět malá či velká balení. Jelikož chce výrobce pro své zákazníky zachovat možnost volby velikosti balení, stanovil podmínky udávající, v jakém poměru mají být velká a malá balení zastoupena. Dílčím úkolem je popsat problematiku celočíselného výrobního plánování s omezenou výrobou.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses