Vývoj elektronických platebních prostředků umožňujících vzdálený přístupu k peněžní hodnotě v ČR - Konečný, Marek (2015)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat vývoj elektronických platebních prostředků umožňujících vzdálený přístup k peněžní hodnotě v České republice. Práce se orientuje především na období 90. let minulého století, ve kterém elektronické platební prostředky zaznamenaly v tuzemsku největší rozvoj. Vedle charakterizování jednotlivých druhů těchto prostředků práce ukazuje možné způsoby zabezpečení na úrovni identifikace a autentizace klientů. Poslední kapitola zaměřující se na oblast platebních karet se pokouší nalézt závislosti mezi proměnnými a předpovědět budoucí stav pro rok 2015.