Integrace muslimských menšin v komparativní perspektivě - Krlišová, Zdeňka (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku a následnou komparaci imigračních a integračních politik Francie a Německa ve spojitosti s muslimskými menšinami. Z časového hlediska práce sleduje pouze vývoj těchto politik od konce 2. světové války po současnost. Zkoumání jednotlivých přístupů jmenovaných států je formou obsahové analýzy podkladů a syntézy získaných informací. Následně jsou získané poznatky porovnány pomocí komparativní metody. Součástí práce je také charakteristika základních pojmů, teoretických modelů a přístupů, které jsou pro tuto problematiku podstatné.