Integrace muslimských menšin v komparativní perspektivě - Krlišová, Zdeňka; Müller, Karel B., 1972-; Bobková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku a následnou komparaci imigračních a integračních politik Francie a Německa ve spojitosti s muslimskými menšinami. Z časového hlediska práce sleduje pouze vývoj těchto politik od konce 2. světové války po současnost. Zkoumání jednotlivých přístupů jmenovaných států je formou obsahové analýzy podkladů a syntézy získaných informací. Následně jsou získané poznatky porovnány pomocí komparativní metody. Součástí práce je také charakteristika základních pojmů, teoretických modelů a přístupů, které jsou pro tuto problematiku podstatné.
Vedoucí práce: Karel Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses