ERP SAP v prostredi štátnej správy a samosprávy Slovenskej republiky - Pereš, Richard (2015)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou využitia systému ERP SAP v prostredí štátnej správy a samosprávy Slovenskej republiky. Prvá časť práce poskytuje informácie o rozdelení verejnej správy a subjektoch, ktoré pod ňu spadajú. V druhej časti práca poskytuje prehľad špecifík hospodárenia subjektov štátnej správy a samosprávy a opisuje účtovnú reguláciu týchto subjektov. Tretia časť venuje pozornosť spoločnosti SAP a opisu jej kľúčového produktu SAP Business Suite. V praktickej časti sú tri kapitoly venujúce sa napojeniu systému ERP SAP do procesu hospodárenia subjektov štátnej správy a samosprávy a zároveň sú v nej zanalyzované slabé a silné stránky ERP SAP a vyčíslené prevádzkové a implementačné náklady.