Controllingové nástroje riadenia podniku - Kajanová, Martina (2015)
Cieľom práce je prepojiť riadenie podniku pomocou strategických a operatívnych nástrojov s teoretickými poznatkami z oblasti controllingu. Konkrétne nástroje boli zvolené na základe zamerania a činnosti danej spoločnosti, v tomto prípade realitnej kancelárie. Strategické nástroje sú aplikované za účelom nájdenia príležitostí a hrozieb vyskytujúcich sa na realitnom trhu a analyzovania silných a slabých stránok spoločnosti. Operatívne nástroje controllingu sú použité na sledovanie vnútropodnikových výsledkov. V závere práce sú uvedené vlastné odporúčania a organizačne-ekonomické dopady aplikácie zvolených nástrojov.