Analýza dopadů přímých zahraničních investic na makroekonomické veličiny (příklad České republiky, Polska a Maďarska) - Nosek, Martin; Mandel, Martin, 1962-; Houštecký, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato diplomová práce se zabývá dopady přímých zahraničních investic na makroekonomické veličiny České republiky, Polska a Maďarska. V teoretické části je rozebrán životní cyklus přímé investice a životní cyklus samotné tranzitivní ekonomiky. Dále práce navazuje souvislostí přímých investic a konvergence tranzitivní ekonomik. Rozebrán je crowding-in a crowding-out efekt PZI a udržitelnost záporné investiční pozice. V praktické části je ve statistickém programu EViews testována závislost importních a exportních hodnot na přílivu přímých zahraničních investic a závislost importu na exportu v zemích České republiky, Maďarska a Polska v letech 1993-2014.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses