Rozpočet města Roudnice nad Labem a jeho predikce - Vyskočil, Michal (2015)
Diplomová práce se zabývá tématikou tvorby, realizace a nakládání s obecním rozpočtem. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se vysvětluje základní pojmy a principy týkající se dané problematiky důležitých pro praktickou část. Praktická část se věnuje analýze rozpočtu a hospodaření Roudnice nad Labem s detailnější analýzou let 2012 až 2014. Dále bude v práci provedena SWOT analýza Roudnice nad Labem. Následovat bude komparace financování obcí v České republice a na Slovensku. Poslední část praktické části se zabývá predikcí daní z příjmů fyzických a právnických osob. V závěru představuji návrhy pro zlepšení rozpočtového procesu obcí v České republice.