Analýza dopadu regulace sekuritizace v USA a v EU - Fliedr, Pavel (2014)
Diplomová práce zkoumá vliv nové vlny regulace na obchodování na trzích se sekuritizovanými cennými papíry. Jelikož přístup k regulaci není na všech trzích stejný, byly přístupy k regulaci i zkoumaná data rozděleny do dvou teritorií - USA a EU. Práce si dává za cíl zhodnotit efekt nové regulace na stabilitu a efektivitu finančních trhů.