Udržitelnost veřejných financí v Itálii - Hemzová, Kateřina (2015)
Diplomová práce vysvětluje teoretickou problematiku deficitu a dluhu, popisuje vývoj a charakter italského dluhu, zabývá se strukturou státního rozpočtu, vlivem reforem, hodnotí udržitelnost veřejných financí v Itálii v krátkém, středním i dlouhém období a doporučuje nápravu státního rozpočtu nezbytnou k návratu veřejných financí do udržitelného stavu.