Vývoj účetnictví v Rusku - Dolgikh, Tatiana (2015)
Cílem teto práce je představit vývoj a obecnou charakteristiku účetního systému Ruské federace v současné době a popsat mechanismus přechodu na Mezinárodní standardy účetního výkaznictví. Nejprve jsou zanalyzované základní fáze formování a vývoje účetnictví v Ruské Federaci a popsán jeho současný stav, včetně základních prvků jeho regulace. Dále se práce věnuje perspektivám a směrům vývoje účetnictví v dnešní době. V závěrečné části práce je zanalyzována statistika použití Mezinárodních standardů účetního výkaznictví v praxi a zjištěny základní problémy v souvislosti jejich použitím.