Analýza dopadu změny sazeb spotřebních daní na domácnosti - Becková, Veronika (2015)
Bakalářská práce zkoumá dopad změn sazeb spotřebních daní na výdaje a spotřebu domácností v České republice v letech 2004 - 2013. První kapitola charakterizuje spotřební daně, ve druhé kapitole jsou popsány změny v sazbách spotřebních daní. Kapitola třetí se zaměřuje na sběr statistických dat o výdajích domácností a jejich struktuře. Zároveň také stanovuje metodiku a předpoklady modelu pro následnou analýzu. Poslední (praktická) část se zabývá analýzou dopadu změn sazeb spotřebních daní na domácnosti. Tato kapitola předkládá vlastní výpočty odvedené daně za jednotlivé výrobky a zkoumá jejich dopad na domácnosti.