Zdanění zaměstnaneckých benefitů - Eppertová, Iveta (2015)
Diplomová práce je zaměřena na zaměstnanecké benefity. Cílem práce je stanovení daňových dopadů při poskytnutí různých zaměstnaneckých benefitů obecně a na konkrétních modelových případech. Při porovnání celkového čistého příjmu zaměstnanců v modelových situacích bylo zjištěno, že při využívání benefitů je celkový příjem vyšší, než kdyby benefity využívány nebyly. Daňové zatížení je pro zaměstnance v případě využívání benefitů větší. Dalším cílem je provedení a vyhodnocení dotazníkového šetření v existující společnosti a zjištění spokojenosti zaměstnanců s poskytovanými benefity a prověření funkčnosti benefitního systému společnosti. Na dotazník odpovědělo 46,5 % z 385 dotázaných zaměstnanců, jelikož se jedná o podstatný vzorek odpovědí, byl vyvozen závěr o tom, že zaměstnanci nejsou přesně informováni o benefitech, které jim společnost nabízí a benefitní systém společnosti není zcela funkční.