Zdanění zaměstnaneckých benefitů - Eppertová, Iveta; Tepperová, Jana; Bušovská, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce je zaměřena na zaměstnanecké benefity. Cílem práce je stanovení daňových dopadů při poskytnutí různých zaměstnaneckých benefitů obecně a na konkrétních modelových případech. Při porovnání celkového čistého příjmu zaměstnanců v modelových situacích bylo zjištěno, že při využívání benefitů je celkový příjem vyšší, než kdyby benefity využívány nebyly. Daňové zatížení je pro zaměstnance v případě využívání benefitů větší. Dalším cílem je provedení a vyhodnocení dotazníkového šetření v existující společnosti a zjištění spokojenosti zaměstnanců s poskytovanými benefity a prověření funkčnosti benefitního systému společnosti. Na dotazník odpovědělo 46,5 % z 385 dotázaných zaměstnanců, jelikož se jedná o podstatný vzorek odpovědí, byl vyvozen závěr o tom, že zaměstnanci nejsou přesně informováni o benefitech, které jim společnost nabízí a benefitní systém společnosti není zcela funkční.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses