Migrace vysokokvalifikované pracovní síly z území dnešní Ruské federace do zahraničí zisky a ztráty - Zaitceva, Tatiana (2015)
Daná práce je zaměřena na analýzu problematiky emigrace vysoce kvalifikované pracovní síly z území dnešní Ruské federace, a to zejména po rozpadu Sovětského svazu, dále pak hledání příčin a zhodnocení dopadů tohoto jevu na danou zemi. První kapitola se zaměřuje na zjištění rozsahu a příčin ruské emigrace v různých obdobích ruských dějin. Druhá kapitola popisuje samotný proces mezinárodní migrace vysoce kvalifikovaných pracovníků, především migrace ruských odborníků do zahraničí.