Migrace vysokokvalifikované pracovní síly z území dnešní Ruské federace do zahraničí zisky a ztráty - Zaitceva, Tatiana; Lupták, Milan, 1955-; Němec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Daná práce je zaměřena na analýzu problematiky emigrace vysoce kvalifikované pracovní síly z území dnešní Ruské federace, a to zejména po rozpadu Sovětského svazu, dále pak hledání příčin a zhodnocení dopadů tohoto jevu na danou zemi. První kapitola se zaměřuje na zjištění rozsahu a příčin ruské emigrace v různých obdobích ruských dějin. Druhá kapitola popisuje samotný proces mezinárodní migrace vysoce kvalifikovaných pracovníků, především migrace ruských odborníků do zahraničí.
Vedoucí práce: Milan Lupták
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses