Vybrané makroekonomické dôsledky apreciácie menového kurzu - Šuhajda, Jerguš; Šíma, Ondřej; Houštecký, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Táto bakalárska práca sa zaoberá dôsledkami apreciácie menového kurzu. Cieľom tejto bakalárskej práce je popísať a vysvetliť dôsledky apreciácie menového kurzu na základe ukazovateľov, ktorými sú vývoj bežného účtu, investície, úspory, export a import. Práca je rozdelená do dvoch častí, na teoretickú a praktickú časť. V praktickej časti si vysvetlíme a zadefinujeme základné princípy a definície menového kurzu vo všeobecnosti, pozrieme sa na rôzne druhy systémov menových kurzov, bližšie si charakterizujeme platobnú bilanciu a popíšeme základné dôsledky apreciácie menového kurzu na základe analýzy Kapplera a kol. V praktickej časti si následne na príklade konkrétnych krajín zobrazíme apreciáciu meny a následne zanalyzujeme a vysvetlíme vývoj jednotlivých ukazovateľov v daných krajinách.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses