Využitie nutričného problému v praxi - aplikácia na McDonald's - Klaučová, Dominika (2015)
Záverečná práca je zameraná na riešenie nutričného problému v jednom z najznámejších fast foodov, konkrétne McDonald's. Cieľom je vytvorenie denného jedálneho lístka vzhľadom na doporučené nutričné hodnoty, pričom je dôležitá minimalizácia nákladov. Obmedzujúce podmienky sú zostavené z denných odporučených nutričných hodnôt. Prvá časť práce je zameraná na teoretickú definíciu nutričného problému. V druhej časti je popísaná nutričná problematika a v tretej časti sú riešené jednotlivé modifikácie zadaného problému