Financování základních uměleckých škol v ČR - Satrapová, Anna; Maaytová, Alena; Mikušová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem bakalářské práce je analyzovat hospodaření vybraných ZUŠ, zhodnotit využití finančních prostředků a navrhnout další možnosti získání finančních zdrojů. V teoretické části je charakterizován systém financování ZUŠ. Praktická část se zaměřuje na analýzu hospodaření dvou vybraných ZUŠ a to ZUŠ Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci a ZUŠ Na Popelce v Praze. V práci je použita analýza výnosů a nákladů za období let 2009-2013. Bakalářská práce navrhuje možnosti pro zvýšení objemu finančních prostředků a možnosti úspory nákladů ZUŠ. K porovnání hospodaření vybraných ZUŠ je použita metoda komparace.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses