Bankopojištění - Krčál, Tomáš; Ducháčková, Eva, 1958-; Oborilová, Mária; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce poskytuje komplexní teoretické vymezení bankopojištění. Hlavními kapitolami teoretické části je samotné vymezení bankopojištění, formy spolupráce mezi bankami a pojišťovnami, historický vývoj bankopojištění v Evropě a objasnění výhod a nevýhod bankopojištění z pohledu banky, pojišťovny a klienta. Praktická část práce zkoumá nabídku cestovního pojištění u deseti největších bank co do počtu zřízených běžných účtů. Stěžejní částí komparace jsou tabulky, ve kterých jsou souhrnně uvedeny všechna cestovní pojištění nabízená vybranými bankami. Komparací cestovních pojištění bylo zjištěno, že většina nabízených pojištění představuje dostatečně bezpečný nástroj eliminace neúnosných výdajů plynoucích z realizace pojistného rizika.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses