Analýza italského bankovního sektoru v komparaci s českým bankovnictvím - Dědek, Jiří (2015)
Předmětem bakalářské práce "Analýza italského bankovního sektoru v komparaci s českým bankovnictvím" je analýza současného stavu a posledního vývoje bankovního sektoru v Itálii a jeho porovnání s bankovním sektorem České republiky. První část specifikuje historický vývoj bankovnictví v Itálii. Druhá část se zaměřuje na analýzu současného stavu italského bankovního sektoru, popisuje strukturu bankovního systému, hodnotí kvalitu aktiv a naplňování kapitálových požadavků dle výsledků Komplexního hodnocení ECB a Zprávy o finanční stabilitě italské centrální banky. Závěrečná část představuje porovnání těchto dvou bankovních sektorů v oblasti stability, struktury aktiv a závazků, zaměřuje se na nalezení podobností a odlišností mezi nimi.