Analýza italského bankovního sektoru v komparaci s českým bankovnictvím - Dědek, Jiří; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Rybák, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Předmětem bakalářské práce "Analýza italského bankovního sektoru v komparaci s českým bankovnictvím" je analýza současného stavu a posledního vývoje bankovního sektoru v Itálii a jeho porovnání s bankovním sektorem České republiky. První část specifikuje historický vývoj bankovnictví v Itálii. Druhá část se zaměřuje na analýzu současného stavu italského bankovního sektoru, popisuje strukturu bankovního systému, hodnotí kvalitu aktiv a naplňování kapitálových požadavků dle výsledků Komplexního hodnocení ECB a Zprávy o finanční stabilitě italské centrální banky. Závěrečná část představuje porovnání těchto dvou bankovních sektorů v oblasti stability, struktury aktiv a závazků, zaměřuje se na nalezení podobností a odlišností mezi nimi.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses