Vývoj daně z příjmů právnických osob v zemích EU - Lněníček, Jan; Tepperová, Jana; Tecl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem daně z příjmů právnických osob v současných členských státech Evropské unie mezi lety 1984-2014. Důraz je kladen na vývoj základních statutárních sazeb a výnosů. Práce také vysvětluje základní pojmy související s problematikou zdanění korporací a daňové konkurence. Cílem této práce je pomocí jednoduché grafické analýzy v programu R určit závislost mezi základními statutárními sazbami a výnosy daně z příjmů právnických osob v jednotlivých členských státech. Výsledek analýzy prokázal, že i přes dlouhodobý pokles sazeb korporátních daní nedošlo k poklesu jejich výnosů a že dlouhodobě největší význam ze všech členských zemí mají výnosy korporátních daní pro Kypr, Maltu a Lucembursko.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses