Kryptomeny a ich porovnanie z hľadiska použiteľnosti, funkcie a rizikovosti - Straka, Ondrej; Stádník, Bohumil; Cibulka, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
V bakalárskej práci analyzujem a porovnávam kryptomeny. Práca zahŕňa 6 vybraných kryptomien, ktorých problematika je detailne rozobraná. Pri každej kryptomene je popísaný jej vznik, vývoj hodnoty v USD, emisia (mining), priebeh transakcií, možnosť platby a možnosť investovania. Úlohou každej kapitoly je informovať a vysvetliť novému potenciálnemu užívateľovi konkrétnej kryptomeny ako začať obchodovať a investovať. Priebežne sú spomínané výhody a nevýhody jednotlivých kryptomien. Počas písania tejto práce som si založil elektronické peňaženky vo všetkých spomínaných kryptomenách. Nakúpil som Bitcoin za FIAT meny, následne som bitcoin obchodoval za Litecoin, Ripple a Next. Ďalej som sa zaoberal ťažením kryptomeny Ripple. Na záver práce som spravil porovnanie jednotlivých kryptomien z rôznych hľadísk. Pri kvantifikovateľných kritériách bolo možné stanoviť poradie jednotlivých kryptomien. Pri porovnávaní som čerpal zo svojich osobných skúseností.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses