Analýza kalkulačního systému v gastronomickém odvětví na příkladu konkrétního podniku - Garnotová, Karolína (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu kalkulačního systému v gastronomickém odvětví na příkladu konkrétního podniku- restauračního zařízení U magistra Kellyho. Práce sestává ze dvou částí, a to teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá základními pojmy a problematikou kalkulací v gastronomickém odvětví. Text je zaměřen na různé druhy nákladů v gastronomickém odvětví, jejich členění a význam v kalkulacích. V první polovině praktické části je popsáno restaurační zařízení, proces tvorby výkonů, analýza současné situace podniku a jsou jednotlivě rozebrány nákladové druhy. Druhá polovina je zaměřena na tvorbu kalkulačního vzorce a jeho aplikaci na několika konkrétních příkladech. V závěru jsou shrnuty nedostatky a návrhy na zlepšení