Analýza kalkulačního systému v gastronomickém odvětví na příkladu konkrétního podniku - Garnotová, Karolína; Boučková, Markéta; Roun, Vlastimil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu kalkulačního systému v gastronomickém odvětví na příkladu konkrétního podniku- restauračního zařízení U magistra Kellyho. Práce sestává ze dvou částí, a to teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá základními pojmy a problematikou kalkulací v gastronomickém odvětví. Text je zaměřen na různé druhy nákladů v gastronomickém odvětví, jejich členění a význam v kalkulacích. V první polovině praktické části je popsáno restaurační zařízení, proces tvorby výkonů, analýza současné situace podniku a jsou jednotlivě rozebrány nákladové druhy. Druhá polovina je zaměřena na tvorbu kalkulačního vzorce a jeho aplikaci na několika konkrétních příkladech. V závěru jsou shrnuty nedostatky a návrhy na zlepšení
Vedoucí práce: Markéta Boučková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses