Cílování inflace v podmínkách hrozby deflačních tlaků na příkladu ČNB - Plachý, Matěj; Koderová, Jitka; Dvořák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato diplomová práce se zaměřuje na používání měnově politického režimu cílování inflace v situaci hrozící deflace. Práce je rozdělena na tři hlavní části. V první části je představen základní mechanismus cílování inflace s jeho základními prvky a dále se tato část zabývá jeho možným selháním. Druhá část se soustředí zejména na analýzu ekonomických okolností, které přispěly k dosažení zero lower bound u repo sazby ČNB. Třetí část představuje alternativní (nekonvenční) nástroje měnové politiky v případě dosažení zero lower bound, zejména použití měnového kurzu. V závěru poslední části práce je analyzován vývoj klíčových makroekonomických ukazatelů v České republice.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses