Analýza výnosů komerčních bank - Pulchartová, Petra; Radová, Jarmila; Špániková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Hlavním tématem bakalářské práce jsou výnosy komerčních bank. Podstatným zdrojem informací o bankách působících na našem trhu jsou výroční zprávy bank, a účetní závěrky jako jejich součást. V úvodní části práce jsou tedy charakterizovány jednotlivé výkazy, které do účetní závěrky patří. Dále se práce zabývá třemi bankami působícími na našem trhu -- jednou velkou bankou, jednou střední a jednou malou bankou. Cílem je především analýza jejich výnosů. Práce podrobně rozebírá jednotlivé složky výnosů, zabývá se jejich výší a porovnává je. Dalším bodem jsou náklady vybraných bank a jejich jednotlivé součásti. V závěru jsou analyzované výnosy a náklady shrnuty do podoby zisku a je popsán vývoj zisku vybraných bank v posledních letech.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses