Zabezpečení na stáří v kontextu důchodové reformy - Doubková, Petra (2015)
Diplomová práce se zabývá důchodovým systémem České republiky v kontextu důchodové reformy. Reaguje na problematiku nepříznivého demografického vývoje. Východiskem práce je popis klasifikace důchodových systémů. Pozornost je především věnovaná charakteristice důchodového systému v České republice. Stěžejní část práce analyzuje jednotlivé pilíře a poukazuje na změny vyvolané důchodovou reformou. Praktická část práce se zaměřuje na zhodnocení výnosnosti fondů třetího pilíře, výpočet penze z prvního pilíře, porovnání penzí plynoucích z jednotlivých třech pilířů a návrhy důchodových reforem. Cílem práce je analyzování vybrané problematiky a posoudit, do jaké míry byla důchodová reforma úspěšná.