Zabezpečení na stáří v kontextu důchodové reformy - Doubková, Petra; Radová, Jarmila; Bártová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá důchodovým systémem České republiky v kontextu důchodové reformy. Reaguje na problematiku nepříznivého demografického vývoje. Východiskem práce je popis klasifikace důchodových systémů. Pozornost je především věnovaná charakteristice důchodového systému v České republice. Stěžejní část práce analyzuje jednotlivé pilíře a poukazuje na změny vyvolané důchodovou reformou. Praktická část práce se zaměřuje na zhodnocení výnosnosti fondů třetího pilíře, výpočet penze z prvního pilíře, porovnání penzí plynoucích z jednotlivých třech pilířů a návrhy důchodových reforem. Cílem práce je analyzování vybrané problematiky a posoudit, do jaké míry byla důchodová reforma úspěšná.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses