Daňová gramotnost - Moučková, Michaela (2015)
Práce je zaměřena na problematiku daňové gramotnosti mezi studenty bakalářského studia oboru Zdanění a daňová politika. Celkově se práce soustředí pouze na daň z přidané hodnoty. Cílem práce je tedy zhodnotit daňové znalosti studentů a zjistit, na čem závisí. Znalosti byly hodnoceny na základě mnou vypracovaného dotazníku, který jsem později vyhodnocovala. K řešení bylo vysloveno i několik hypotéz, které jsou testovány chí-kvadrát testem nezávislosti. Závěrem práce je, že znalosti studentů závisí na absolvování konkrétních kurzů. Přínosem této práce je tedy zjištění edukační přidané hodnoty konkrétního kurzu Zdanění spotřeby.