Finanční analýza Crocodille ČR, spol. s r. o. - Fabulová, Marcela (2015)
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo provést finanční analýzu vybraného podniku Crocodille ČR, spol. s r. o., a tedy zhodnotit zdraví tohoto podniku po finanční stránce pomocí jednotlivých ukazatelů a modelů spadající do finanční analýzy v letech 2009 až 2013. Práce je rozdělena na část metodickou a praktickou. V metodické části je představena vertikální a horizontální analýza, poměrové ukazatele rentability, aktivity a likvidity, bankrotní model Index IN05, bonitní model Kralicekův Quick Test a SWOT analýza. Praktická část práce obsahuje aplikace těchto ukazatelů a modelů a srovnání jejich výsledků s konkurencí BAPA, s. r. o. V závěru práce jsou shrnuty nabyté poznatky, které jsou doplněny doporučeními pro budoucí finanční řízení.