Optimalizace distribuce chlazených a mražených potravin - Viktorinová, Petra (2015)
Moje bakalářská práce se zaměřuje na optimalizaci nákladů v dopravní firmě, především pak na snížení nákladů spojených s každodenním rozvozem zboží. Z důvodu pochopení problému jsem nejprve popsala celý proces distribuce chlazeného a mraženého zboží, s ním spjaté veškeré požadavky ze strany zákazníků a zákony vztahující se k přepravě specifického druhu potravin. Dále se zabývám vybraným typem rozvozní úlohy v podobě matematického modelu, který popisuje operační výzkum. Největším přínosem celé práce je pak porovnání skutečně vynaložených nákladů s náklady po optimalizaci a celé zhodnocení situace i se všemi ovlivňujícími aspekty.