Výskyt úvěrového rizika v portfoliu banky a metody jeho měření - Panýr, Tomáš; Blahová, Naďa, 1958-; Pour, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práce definuje a analyzuje rozsah a významnost úvěrového rizika v bankovním odvětví. Jako jeden z hlavních faktorů určující stabilitu bank si úvěrové riziko získalo v posledních letech spoustu pozornosti ze strany regulatorních orgánů. Práce ve zkratce popisuje evoluci regulace a zdůrazňuje její milníky. Dále se práce detailněji soustředí na v současnosti používané metody pro měření úvěrového rizika definovanými Bankou pro mezinárodní platby. Výhody a nedostatky standardizovaného přístupu a přístupu založeném na vlastním ratingu jsou dále detailně analyzovány. Přehled významnosti a výskytu kreditního rizika v bankovním portfoliu je prezentován na českém bankovním sektoru. Česká spořitelna slouží jako konkrétní příklad, na kterém je provedena hlubší analýza.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses