Distribuční úlohy a jejich řešení v optimalizačních programech - Moravcová, Dana; Sopko, Stanislav; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Práce se zabývá distribučními úlohami a jejich řešením. V první polovině práce je vysvětlena potřebná teorie lineárního programování pro řešení těchto úloh. Praktická část práce je věnována vytvoření aplikace v prostředí tabulkového kalkulátoru MS Excel, která řeší dopravní a přiřazovací problém. Aplikace je vytvořena pomocí programovacího jazyka Visual Basic for Applications. Aplikace spolupracuje se systémem Lingo a MPL for Windows. V závěru práce je demonstrována funkčnost aplikace na ilustrativních úlohách a samotné optimalizační systémy jsou porovnávány na základě zjištěných údajů.
Vedoucí práce: Stanislav Sopko
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses