Problémy bankovního financování MSP v ČR a EU - Schmiedt, Martin; Teplý, Petr, 1977-; Křížek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
V bakalářské práci, týkající se současných problémů bankovního financování malých a středních podniků v Evropské unii a České republice, je zprvu kladena pozornost na obecné pojmy týkající se MSP a možnosti bankovního a nebankovního financování. Další kapitola pojednává o současné situaci a problémech ve vybraných členských státech EU a v následující podkapitole je detailně analyzována současná situace v přístupu MSP k bankovnímu financování v ČR. V závěru práce poskytuje detail úvěrového procesu reálného MSP v praxi, provedení kvalitativní a kvantitativní analýzy za účelem určení podmínek pro přidělení požadované výše investičního úvěru bankou. Cílem práce je analýza současné situace v prostředí přístupu MSP k bankovnímu financování, a zároveň přetrvávajících problémů především v zemích jižní Evropy.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses