Elektronické peniaze - Novotný, Tomáš (2015)
Práca popisuje aktuálny stav elektronických peňazí v Českej republike a Európskej únii a poskytuje ucelený prehľad o problematike elektronických peňazí. V práci postupne vysvetľujem ich definíciu, podstatu, právnu úpravu, delenie a ich vymedzenie v porovnaní s inými podobnými platobnými nástrojmi ako napríklad virtuálne peniaze a platobné bankové karty. V praktickej časti som sa predovšetkým zameral na opis súčasných dostupných služieb a porovnanie ich poplatkov. Záver práce som venoval aj zhrnutiu hlavných výhod a nevýhod elektronických peňazí a ich možnú budúcnosť. Metodologické prvky, ktoré som použil v práci sú prevažne analýzy, komparácie a dedukcie.