Emisia dlhopisov s ohľadom na správu štátnych dlhov v stredoeurópskom priestore - Kalafut, Patrik; Brada, Jaroslav, 1964-; Langer, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Táto bakalárska práca sa venuje problematike primárnej emisie štátnych dlhopisov a vývoju štátneho dlhu vo vybraných krajinách strednej Európy. Na úvod je v prvej časti priblížený dlhopis ako finančný nástroj finančného trhu s ohľadom na jednotlivé charakteristiky dlhopisu. Druhá časť je zameraná na primárnu emisiu štátnych dlhopisov vzhľadom na inštitucionálne vymedzenie zodpovedného orgánu. V tejto časti sa práca venuje aj priblíženiu spôsobov emisie a primárnym dílerom ako súčasť emisného procesu. Tretia časť analyzuje a porovnáva zistené informácie z druhej kapitoly, vyjadruje ratingové hodnotenie vybraných krajín, zameriava sa na vývoj štátneho dlhu a vývoj nákladov na správu tohto dlhu.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses