Využití technické analýzy při obchodování na futures trzích - Boháček, Daniel Martin; Smrčka, Luboš; Zámečník, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá tématikou burzovních obchodů, využitím a aplikací prvků technické analýzy při obchodování na komoditních (futures) trzích. V teoretické části se čtenář postupně seznamuje s prostředím burzovních trhů a se základními tržními principy a způsoby, pomocí kterých je možné v dnešní době úspěšně obchodovat na komoditních trzích. Zároveň teoretická část "zrychleně" provádí čtenáře postupným rozhodováním o konkrétní aplikované analýze, výběru trhu, obchodním systému a dalších aspektů nezbytných pro ziskové obchodování. V praktické části práce pak představuji systém, na základě kterého je možné profitabilně obchodovat při dodržování veškerých pravidel. Po detailním popisu jednotlivých částí obchodního systému následuje analýza MAE/MFE, která nám pomáhá určit přesnou výstupní techniku, v rámci tzv. backtestu pak obchodní systém testujeme na dvou futures trzích E-mini Nasdaq a E-mini Russell2000. V závěru práce pak provádím obchodování s demo penězi a zjištěné výsledky porovnávám s backtestovými výsledky, zkoumám přítomné odchylky a charakterizuji příčiny změny mezi oběma fázemi.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses