Účetní zobrazení cizoměnových operací v oblasti cestovního ruchu - Křivánková, Jana (2015)
Hlavním cílem této bakalářské práce je vyobrazení cizoměnových operací a kurzových rozdílů podle české legislativy a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví IFRS/IAS se zaměřením na oblast cestovního ruchu. První část práce je úvodem do oblasti cestovního ruchu, jeho historii v České republice a několika faktografickým údajům. Následuje teoretické vymezení české legislativy a mezinárodních standardů, jež se věnují cizí měně, včetně zobrazení několika konkrétních případů. Závěr práce je věnován srovnání těchto dvou systémů a rozdílným dopadům do účetní závěrky.