Účetní zobrazení cizoměnových operací v oblasti cestovního ruchu - Křivánková, Jana; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Hlavním cílem této bakalářské práce je vyobrazení cizoměnových operací a kurzových rozdílů podle české legislativy a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví IFRS/IAS se zaměřením na oblast cestovního ruchu. První část práce je úvodem do oblasti cestovního ruchu, jeho historii v České republice a několika faktografickým údajům. Následuje teoretické vymezení české legislativy a mezinárodních standardů, jež se věnují cizí měně, včetně zobrazení několika konkrétních případů. Závěr práce je věnován srovnání těchto dvou systémů a rozdílným dopadům do účetní závěrky.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses